DOGERHABER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOGERHABER FORUM


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FaTiH
Yönetici
Yönetici
FaTiH


Mesaj Sayısı : 142
Yaş : 33
Nerden : Afyonkarahisar
İş/Hobiler : öğrenci
Gifler : FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ Gif52
Kayıt tarihi : 15/09/08

FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ Empty
MesajKonu: FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ   FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ EmptySalı Eyl. 16, 2008 4:43 pm

2007 yılının Haziran ayında 52 milyon kullanıcısı bulunan Facebook, en yakın rakibi MySpace'e 15 milyon fark atarak kullanıcı sayısını 132 milyona çıkardı.
FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ Facebook-logo_48a3e293481f9_thumb250
Sosyal ağlar ABD başta olmak üzere Kuzey Amerika yavaş yavaş demode olmaya başlarken, dünyanın diğer bölgelerinde ise halen popülaritesini koruyor. Facebook'un başı çektiği sosyal ağlar yılın ilk yarısı geride kalırken 2008 yılında yakaladıkları büyüme çizgisini sürdürüyor. Herkesin kolaylıkla tahmin edebileceği gibi dünyanın en büyük sosyal ağı ünvanını elinde bulunduran Facebook zirveye oynuyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında 52 milyon üyesi bulunan Facebook'un bir yıl içinde bünyesine üye kattığı üye sayısı yaklaşık 80 milyon. Bir yıl gibi bir süre içinde 2.5 kat büyüyen Facebook şu anda 132 milyon kullanıcı ile zirvede yer alıyor. Sosyal ağlar arasında eskilerden olmasına rağmen zirveyi Facebook'a kaptıran MySpace'in ise 117 milyon kullanıcısı bulunuyor. Facebook'un üye sayısını 2.5 kat artırdığı dönemde MySpace'in büyümesi ise yüzde 3 seviyesinde kaldı. Tüm sosyal ağların büyümeleri ele alındığında ise Facebook'a en çok yaklaşabilen site Hi5.com sitesi oldu. Bir yıl içinde kullanıcı sayısını iki kat artıran Hi5.com'un şu andaki kullanıcı sayısı yaklaşık 56 milyon.

Zirveyi açık ara elinde bulunduran Facebook'un bölgesel bazdaki büyüme oranlarına bakıldığında ise Latin Amerika'daki kullanıcı sayısını 10.5 kat artırdığı göze çarpıyor. Avrupa'da yüzde 303, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yüzde 403 büyüyen Facebook, Asya-Pasifik'te ise yüzde 458'lik bir büyüme kaydetti. Konuyu değerlendiren comScore başkan yardımcısı Jack Flanagan, Facebook'un bir yıl içinde marka tanıtım adına büyük işler yaptığının altını çizerken, birkaç yıl önce pazar payı tek haneli rakamlarla ifade edilen bölgelerde bile zirvenin hakimi konumuna geldiğine dikkat çekti.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.diyar-ihuzur.tr.gg
 
FACEBOOK BİR YILDA 2.5 KAT BÜYÜDÜ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOGERHABER FORUM :: Bilgisayar ve İnternet Dünyası :: İnternet-
Buraya geçin: