DOGERHABER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOGERHABER FORUM


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 127
Yaş : 47
Nerden : Afyonkarahisar
İş/Hobiler : Sağlıkçı
Gifler : Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat Atatdf3go
Kayıt tarihi : 12/09/08

Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat Empty
MesajKonu: Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat   Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat EmptyPerş. Eyl. 25, 2008 12:45 am

Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat

Herkes mumkun oldugunca saglikli ve olabildigince uzun yasamak ister hayatta iste bunun icin de sadece bunu temenni etmek degil birazda caba gostermek gerekir Smile Asagida hayatinizi daha saglikli ve uzun gecirmeniz icin bazi besin takviyeleri hakkinda onerilerde bulunacagiz.

Zeytinyağı: Listemizin ilk sirasini hepinizin tahmin edebilecegi gibi Zeytinyağı aliyor. Uzun bir hayat istiyorsaniz gunde mutlaka 25ml tuketmelisiniz, Kalp ve kolllestrol icin birebir.

Patates: Amerika Trasim dairesine gore en faydali besinler listesinin 17. sirasinda patates bulunuyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi haslama ve firinda pisirerek yemelisiniz kizartma hala zararli Smile

Sebze Corbasi: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.

Cay: Bildigimiz Karadeniz cayimiz veya yesil cay hic farketmez mumkun olduka hergun tuketmeye gayret gostermelisiniz (asiriya kacmadan) Cayin faydalarina gelecek olursak kadinalrda rahim kanserine yakalanma riskini %50 azaltir, alzheimer ve kalp krizine karsi vucudumuzu korur.

Kahve: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.

Tarçın: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın.

Badem: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor.Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://dogerhaber24.forummum.com
 
Uzun Bir Omur Icin Bu Gidalara Dikkat
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOGERHABER FORUM :: Sağlıkı Yaşam :: Şifalı Bitkiler-
Buraya geçin: