DOGERHABER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOGERHABER FORUM


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Windows 7 Geliyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FaTiH
Yönetici
Yönetici
FaTiH


Mesaj Sayısı : 142
Yaş : 33
Nerden : Afyonkarahisar
İş/Hobiler : öğrenci
Gifler : Windows 7 Geliyor Gif52
Kayıt tarihi : 15/09/08

Windows 7 Geliyor Empty
MesajKonu: Windows 7 Geliyor   Windows 7 Geliyor EmptyPtsi Eyl. 15, 2008 5:11 pm

Windows Vista daha henüz tam oturmamış ve ilk yama paketinin Türkçe sürümü çıkmamış durumdayken, yeni Windows'un tarihi gittikçe netleşiyor. Windows Vista yeni yeni yaygınlaşırken Microsoft, yeni sürüm için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Windows Vista'nın işletim sistemlerinin arasında yeni bir çığır açacağı sanılıyordu. Aero arayüzüyle ve önceki sürüm Windows XP'ye nazaran pek çok yenilikle beraber gelen Vista'nın bir dönüm noktası olması bekleniyordu.

Microsoft, şimdi de Windows 7'yi geliştirmeye başladı. Vista'nın kullanıcılarla buluşması yaklaşık 5 sene sürdüyse de, Windows 7'nin en geç 3 yıl içinde kullanıcılarla buluşacağı sanılıyor.

Bill Gates'in daha önce yaptığı açıklamalara göre Windows 7 gelişmiş ses kayıt sistemi ve diğer doğal arayüzlerle kullanıcıların ilgisini fazlasıyla çekecek.

Resmi kod adı Blackcomb olan Windows 7'nin, sonradan Vienna adı ileWindows Vista'nın yerini alması bekleniyor. Microsoft planlanan geliştirme sürecinin en az üç yıl süreceğini doğruladı. Buradan da anlaşılacağı gibi işletim sisteminin 2010 veya sonrasında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Aslında Vienna, eski adıyla Blackcomb, 2000 yılında Windows XP'nin halefi olarak duyurulmuştu. Windows Vista ise ikisinin arasında, radikal değişiklikler içermeyen bir ara ürün olarak düşünülmüştü. Ancak özellikle işletim sisteminin güvenliği üzerindeki uzun süren çalışmalar nedeniyle yaşanan önemli gecikmeler, Vienna'nın ileri bir tarihe ertelenmesine ve Vista'nın bir ara ürün olmaktan çıkıp, XP'den çok farklı yeni bir ürün olarak sunulmasına yol açtı. Bahsi geçen ara ürünün yerine ise XP Service Pack 2 yayınlandı. Diğer taraftan, Vista ile Windows 7 arasında ise Fiji kod adlı kapsamlı bir Service Pack (Servis Paketi) yayınlanması bekleniyor.

Tüm farklılığına rağmen Vista, yeni bir Windows sürümü ve alışılmış pek çok Windows özelliğini bünyesinde barındırıyor. Buna karşın Vienna, yeni adıyla Windows 7, PC ile kullanıcı arasındaki etkileşimi yeniden tanımlamayı vaat ediyor. Windows 95 ile birlikte tanıştığımız Başlat sistemini içermeyen tamamen yeni bir arayüzün, Windows hakkında bildiğimiz her şeyi değiştimesi bekleniyor. Pie Menu, Windows Power Shell (monad), WinFS, Windows Live entegrasyonu ve daha pek çok özelliği sıkça duyacağız artık. Gerçi bu özelliklerin bazıları geçmişte Vista için de telaffuz ediliyordu. Bu nedenle, Fiji ile birlikte bunların bir kısmının sunulması mümkün olabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.diyar-ihuzur.tr.gg
 
Windows 7 Geliyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Windows Tarih Oluyor !!!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOGERHABER FORUM :: Bilgisayar ve İnternet Dünyası :: Yazılım-
Buraya geçin: